Onze intentie is het creëren van duurzame ruimten met een hart. Voor ons zijn duurzame ruimten met een hart, ruimten waarbinnen mensen zich zo fijn voelen dat zij ten volle van de ruimte gebruik maken en met plezier de (inter)acteren. Hierdoor neemt bijvoorbeeld de creativiteit en productiviteit van de mensen en de kwaliteit van ontmoetingen toe.

Een duurzaam gebouw, interieur of (publieke) ruimte met een hart is dus een ruimte waarin er een optimale interactie is tussen mens en deze ruimte. De mens heeft invloed op de ruimte, maar de ruimte heeft ook invloed op de mens.

Het ontwerp van een gebouw, interieur of (publieke) ruimte kunnen een enorm effect hebben op de gezondheid, gedachten en acties van mensen. Elk element van het ontwerp -van uitzicht, licht en geluid, de hoogte van de ruimte, maar ook van het bureau, tot de indeling van ontmoetingsruimtes- heeft invloed op onze mentale, emotionele en fysieke welbevinden. Ons uitgangspunt is daarom dat wanneer het ontwerp/inrichting van de ruimte het doel van de menselijke interactie in die ruimte ondersteunt en faciliteert, de mensen met plezier in deze ruimte wonen, werken, leven etc.

Wij onderscheiden 5 opvolgende stadia van ervaring van de ruimte:

  • de ruimte voorziet in de basisvoorzieningen
  • de ruimte zorgt voor bescherming en veiligheid
  • de ruimte draagt bij aan je gezondheid
  • de ruimte geeft een comfortabel gevoel
  • de ruimte maakt je gelukkig

Om de ruimte zo te ontwerpen dat het bijdraagt aan het geluk van mensen, zal het ook comfortabel, gezond, en veilig ontworpen moeten zijn. En de basis van de ruimte zal duurzaam moeten zijn om niet alleen nu maar ook in de toekomst als basis van de het geluk in de ruimte te blijven dienen.

Ons doel is daarom het creëren van ruimten met een duurzaam hart

Onze werkwijze:

Wij werken samen met ontwerpers, architecten, bouwfysici, maar ook community managers en psychologen aan het creëren van ruimten met een duurzaam hart. Hiervoor werken we volgens het onderstaande proces: